Vadba za dojenčke
Ina Orsag

Moje življenje je že od nekdaj povezano z gibanjem. Brez gibanja si ne predstavljam svojega življenja. Ali kot je rekel A. Einstein: »Življenje je kot vožnja s kolesom. Da bi ohranil ravnotežje, se moraš premikati.«

Že od nekdaj sem vedela, da bo moja “služba" povezana z otroki. Z rojstvom svojega prvega otroka sem našla smisel v dojenčkih in njihovem gibalnem razvoju. S konstantnim izobraževanjem se danes aktivno ukvarjam z gibalnim razvojem dojenčkov od rojstva do hoje, saj gibanje vpliva na njihov motorični razvoj in ravnotežje.

Nekaj let sem bila zaposlena v razvojnem centru, kjer je bil poudarek na optimalnem gibalnem razvoju dojenčkov.

Gibalni vzorci, ki jih otrok osvoji do prvega leta, mu ostanejo za celo življenje in le-ti vplivajo na telesno shemo.

Izobraževanja

2010 – razvojni center za zdravo gibanje dojenčkov

2017 – Bobath izobraževanje

Sandra M. Orožim

Odraščala sem ob mami zdravnici. Že kot osnovnošolka sem bila prvi in najstrožji kritik njenih predavanj, ki jih je vadila pred mano, kar je pustilo močan pečat v mojem odnosu do medicine in do človeskega telesa na sploh.

Fizioterapija mi je že v času izbire študija delovala kot stroka, ki obravnava človeka kot celoto. Ta pristop mi je blizu. Že med študijem fizioterapije na ZF UL sem videla, da mi delo z rokami najbolj ugaja. Zato sem podiplomska izobraževanja izbirala v smeri manualne terapije, kjer se vsako leto z novimi ugotovitvami dokaže, da se s pravilno nego telesa da preprečiti oz. odpraviti še tako neprijetne, boleče patologije, ki se pri ljudeh vse pogosteje pojavljajo.

Po mojem mnenju so roke osnovno orodje, gibanje pa osnovna aktivnost fizioterapevtske stroke.

Vadba za dojenčke